Kinezi udomljavaju Ukrajince

Kineska kompanija CITIC konstrakšn spremna je da uloži u tržište Ukrajine 15 milijardi dolara, koji bi pomogli da se reši problem dostupnih stanova u zemlji.

Svet

Izvor: B92

Subota, 28.03.2015.

10:34

Default images
Foto: Thinkstock.com

Kako je saopštila pres služba Ministarstva regionalnog razvoja, građevine i stambeno komunalne delatnosti Ukrajine, memorandum o saradnji potpisali su u Kijevu predstavnik vlade Ukrajine i ovlašćeno lice kompanije CITIC konstrakšn.

Memorandum predviđa kredit Ukrajini od kreditnih institucija i organizacija Kine na ukupnu sumu od 15 milijardi dolara, uz minimalne kamate, na period od petnaest godina i uz mogućnost produženja, navedeno je u saopštenju pres službe Ministarstva.

Kompanija CITIC će biti generalni izvođač radova, a naručilac, Ministarstvo za regionalni razvoj će biti angažovano u pripremi i realizaciji projekata, prenela je agencija Ria novosti Ukrajina.

Memorandumom je predviđen razvoj državne stambene politike, izgradnja povoljnih stanova, formiranje fonda za socijalne stanove, razvoj stanovanja za mlade, kreditiranje individualnih seoskih programa i realizacija infrastrukturnih projekata.

Prema informaciji Ministarstva za regionalni razvoj, sada se na listi čekanja za stan zvanično nalazi više od 800.000 ukrajinskih porodica. Da bi se eliminisale liste čekanja, uz postojeće tržišne instrumente, državi bi trebalo više od 100 godina, navode Ria novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: