Kartije digao cene u Moskvi i 50%

Elitni prodavac luksuznog nakita Kartije odlučio je da podigne cene svojih proizvoda u Moskvi 40 do 50 odsto, zbog pada kursa rublje.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 17.12.2014.

16:30

Default images

Da bi prilagodio cenovnik, Kartije je danas zatvorio svoje prodavnice u Moskvi, objavio je Blumberg.

Prema informacijama na sajtu kompanije, Kartije u Moskvi ima tri prodavnice, a u Rusiji ukupno pet.

Radnica jedne od prodavnica u Moskvi, potvrdila je agenciji Tas, da su cene nakita porasle, ali nije mogla da kaže koliko. Ona je dodala da prodavnica nije zatvarana i da radi u uobičajenom režimu.

Jutros je i američki tehnološki gigant Epl saopštio da danas obustavlja onlajn prodaju svojih proizvoda u Rusiji kako bi se utvrdile njihove cene, jer je vrednost rublje isuviše kolebljiva, javio je britanski javni servis Bi-Bi-Si.

Iz tog razloga, Epl je obustavio prodaju ajfona, ajpeda i drugih proizvoda u Rusiji, samo dan nakon što je usledio slobodan pad ruske rublje. Rublja je, kako podseća britanski servis, u ovoj nedelji izgubila preko 20 odsto vrednosti, uprkos drastičnoj odluci centralne banke Rusije da podigne referentnu kamatnu stopu sa 10,5 na 17 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: