"Strani kapital ne ide iz Moskve"

Udeo stranih investitora u trgovanju na Moskvoskoj berzi u trećem tromesečju 2014. dostigao je 46 odsto, što je šest procentnih poena više nego pre godinu dana.

Svet

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

08:35

Default images

Podatke je naveo zamenik predsednika upravnog odbora Moskovske berze Andrej Šemetov na Uralskoj konferenciji Nacionalne asocijacije učesnika berzanskog tržišta (NAUFOR), preneo je Tas.

"Strani investitori ne odlaze sa tržišta. Njihov udeo stabilno raste na bazi ukupnog povećanja obima trgovanja akcijama", rekao je Šemetov.

Trgovinski promet stranih investitora u trećem kvartalu porasli su 24 odsto u odnosu na isti period lane i dostigao je 2.100 milijardi rubalja (40,3 milijarde evra).

Prema podacima Moskovske berze, u skladu sa povećanjem aktivnosti stranih investitora u poređenju s prošlom godinom, u strukturi trgovanja smanjen je udeo kompanija i banaka sa 10 na šest odsto, a građana sa 35 na 34 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: