SAP se širi na azijskim tržištima

Indija i Kina će imati ključnu ulogu u nastojanjima SAP-a da privuče ukupno 100 hiljada klijenata do kraja 2010. godine.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2007.

08:36

Default images

Nemačka softverska kompanija SAP je objavila kako je u prošloj godini udvostručila broj klijenata u Indiji na njih 2 hiljade, kao i da planira da uloži oko milijardu dolara u tu zemlju do 2010. godine kako bi povećala svoj rast.

Najveći svetski proizvođač poslovnog softvera je takođe saopštio kako će Indija i Kina igrati ključnu ulogu u nastojanjima kompanije da privuče ukupno 100 hiljada klijenata do kraja 2010. godine.

“Tržišta poput Indije su ključna kada se radi o prihvatanju tehnologije za poslovna okruženja svih oblika i veličina. Na primer, trebalo nam je devet godina da u Indiji privučemo hiljadu korisnika i samo godinu dana da se taj broj udvostruči”, izjavio je generalni direktor kompanije Hajning Kagerman.

Nemačka grupacija je u prošlom kvartalu ostvarila je oko 13 odsto svojih ukupnih prihoda iz azijsko-pacifičkog regiona, što je ipak dosta manje u poređenju sa 52 odsto prihoda iz Evrope i 35 odsto iz SAD-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: