Svet

Nedelja, 30.11.2014.

12:36

Kako Kina podstiče privredni rast

Kina je odobrila izgradnju četiri železničke linije u vrednosti od 8,69 milijardi evra kako bi podržala privredni rast zemlje.

Izvor: Tanjug

Default images

Reč je o trećem sporazumu u ulaganju u železnički saobraćaj koji je Peking potpisao ovog meseca, što je znak intenziviranja napora vlade u cilju privrednog oporavka, preneo je Rojters.

Infrastrukturni projekti imaju za cilj intenziviranje ulaganja, s obzirom na činjenicu da se druga ekonomija sveta suočila sa stagnacijom u proizvođačkom sektoru i depresijom na tržištu nekretnina.

Nove železničke linije biće izgrađene u provinciji đilin na krajnjem severoistoku zemlje, zatim u severozapadnoj provinciji Šanksi, na severu Mongolije, kao i gradu Čongćink na zapadu zemlje, najbržem rastućem urbanom centru na planeti, navodi se u izveštaju za ekonomsko planiranje objavljenom na sajtu kineske vlade.

Nedavno, Narodna banka Kine snizila je prvi put u poslednje dve godine referentnu kamatnu stopu kako bi podržala kineski privredni rast, najslabiji u proteklih skoro četvrt veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

17 h

Podeli: