Svet

Subota, 19.03.2011.

12:29

Na prodaju Hipo banka u Austriji

Bankarska grupa Hipo Alpe Adrija internešnel razmatra prodaju banke u Austriji, kao prvog koraka u privatizaciji banke.

Izvor: Beta

Default images

Potparol banke Dominik Kefner kazao je da je uprava grupe počela procenu moguće prodaje jedinice Hipo Alpe-Adrija banke u Austriji, ali da odluka o tome još nije doneta.

Prema izveštaju za prvu polovinu 2010. godine, imovina poslovne jedinice banke u Austriji vredna je 6,7 milijardi evra, što je oko 16 odsto vrednosti imovine grupe.

Austrijski list "Klajne cajtung" objavio je da se o prodaji Hipo Alpe-Adrija banke pregovara sa četiri austrijske banke, ne navodeći izvor informacije.

Država Austrija nacionalizovala je banku Hipo Alpe-Adrija u decembru 2009. godine da ne bi bankrotirala zbog porasta loših dugovanja u vreme finansijke krize.

Generalni direktor banke Gotvald Kranebiter kazao je krajem januara da se privatizacija najvećeg dela imovine banke očekuje do kraja 2014. godine i da bi banke u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini trebalo da budu prodate kao celina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

18 h

Podeli: