Svet

Utorak, 01.12.2015.

09:23

Rusi: Suzdržali smo se, izdaju plaća ekonomija

Mere koje su navedene u odluci predsednika Vladimira Putina, nakon obaranja ruskog aviona, su vrlo štetne za tursku ekonomiju.

Izvor: SEEbiz

Default images
Foto: Thinkstock.com

“Međutim, one nemaju za cilj da unište celokupno tkivo ekonomskih odnosa između naših zemalja, izjavio je stručnjak iz Instituta za socioekonomska i politička istraživanja Aleksej Zudin, komentarošući odluku o specijalnim merama protiv Turske.

“Pošto je Kremlj od samog početka isključio mogućnost vojnog odgovora na obaranje Su-24, ekonomske mere su izbile u prvi plan i postale zapravo jedina mogućnost. Znamo da je celo vreme između napada na naš bombarder i odluke Vladimira Putina bilo ispunjeno razmatranjem onih mera koje može da koristi ruska država kao odgovor na izdajničke poteze ovih navodnih članova antiterorističke koalicije", objasnio je Zudin, prenosi „Vzgljad".

“Čak i u ovoj teškoj situaciji, čak i kada se uzme u obzir činjenica da turski predsednik nastavlja da provocira i izaziva, Rusija je pokazala suzdržanost u sferi ekonomskih mera i dokazala da ostaje i dalje odgovorna država prema svojim susedima", istakao je Zudin.

“Na listi mera koje se navode u odluci, nema ničeg što bi se odnosilo na isporuke gasa u Turskoj. Na listi nema ničega što bi uticalo na budućnost ekonomskih odnosa među našim zemljama", objašnjava on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

16 h

Podeli: