Srbija

Četvrtak, 01.11.2018.

15:39

Car Go vs. Yandex - da li ovo znači rat na ulicama BG?

Posle prošlonedeljnog usvajanja izmena Zakona o drumskom saobraćaju, čini se, na ulicama vlada borba za svakog putnika.

Izvor: B92

Car Go vs. Yandex - da li ovo znači rat na ulicama BG?
(Foto: Thinkstock)

Kompanija Car Go objavila je pre nekoliko dana da će nastaviti da radi i nakon usvajanja tih predloženih izmena .

Međutim, ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je da je Car Go dobrodošao da radi, ali da mora da se registruje po zakonu.

"Car Go čujem da se gase pa onda da se ne gase. Sve aplikacije su dobrodošle, mi imamo Yandex koji funkcioniše, ali moraju da se registruju po Zakonu o drumskom saobraćaju a ne da nelegalno rade prevoz putnika", kazala je Mihajlovićeva.

Povodom te njene izjave, iz CAR GO su uputili pitanje ministarki u kojoj zemlji i po kojem zakonu je registrovana Yandex taksi aplikacija?

“Kažite građanima i nama gde ide njihov novac kada vožnju plate karticom preko Yandex taksi aplikacije? Čija je firma Yandex.taxi?“, pitaju iz Car Go ministarku Mihajlović.

U međuvremenu, ni u Yandexu ne sede mirno. Ta kompanija je danas na svom profiliu na Fejsbuku poručila da im je „žao što čuju da će CarGo aplikacija verovatno zaustaviti svoje operacije", i ponudila u zamenu svoje usluge:

"Za razliku od nas, oni su sarađivali sa nelicenciranim vozačima. Iskreno nam je žao, to je dobra aplikacija. Ali možemo samo preporučiti njihovim korisnicima da probaju naručiti vozilo preko aplikacije Yandex“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

15 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: