Usponi napravljeni, gorivo problem!

Većina auto-škola u Srbiji će do 25. oktobra otkloniti sve nedostatke na poligonima za obuku vozača. Zanemarljiv broj podigao cenu časa sa 1.000 na 1.200 dinara

Srbija

Izvor: B92

Petak, 19.10.2018.

08:03

Usponi napravljeni, gorivo problem!
(Foto: Thinkstock)

Većina od oko 450 auto-škola u Srbiji će do 25. oktobra, kada ističe rok za otklanjanje svih nedostataka na poligonima za obuku, uspeti da ispuni sve zahteve po Pravilniku o radu AŠ.

Najveći problem za ogroman broj auto-škola, prema anketi koju je početkom leta sprovela Privredna komora auto-škola Srbije, bio je kosi uspon namenjen za obuku vozača na poligonu (kretanje pod ručnom).

Tada je više od trećine anketiranih škola izjavilo da "nema uslove ili mogućnost" da izgradi "uspon na poligonu". Ipak, prema podacima koje su Večernje novosti nezvanično dobile iz MUP Srbije, sada je situacija daleko bolja i skoro da nema auto-škole koja taj problem nije rešila. Sigurno je i da produženja roka neće biti.

"Nije to neko veliko ulaganje. Više je bio problem naći lokaciju i kako dobiti potrebne dozvole. Pogotovo na površinama koje imaju više vlasnika", kaže vlasnik jedne beogradske auto-škole. - Uspon mora da bude najmanje dug šest metara, sa visinskom razlikom od 50 cm.

"Svi kukaju zbog novih cena goriva koje u ukupnoj ceni učestvuje sa jednom petinom, ali se retko ko usuđuje da podigne cenu obuke" - kaže Mladen Rašeta. - Svi se nadamo da će gorivo prestati da poskupljuje jer sada od tih 1.000 dinara ostaje jedva 200 dinara za instruktora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: