Apetit za rizik srozao dolar

Dolar je oslabio u ponedeljak, nakon što je prošle sedmice zabeležio najveći nedeljni rast u mesecu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2018.

10:29

Apetit za rizik srozao dolar
Foto: Thinkstock

Povratak apetita za rizikom podstakao investitore da diversifikuju ulaganja i udalje se od dugih pozicija prema dolaru koje su prethodnih nedelja ubrzano rasle.

Dolar je pao u odnosu na korpu valuta za 0,2 procenta, na 94,60 poena, nakon rasta od 0,7 procenata prošle nedelje, što je bio najveći nedeljni rast od sredine juna.

Švedska kruna je ojačala pola procenta na 8,8330 kruna za dolar, uprkos tome što su podaci o cenama stanova pokazali dodatno "hlađenje" rasta cena.

Evro je ojačao za 0,2 procenta, na 1,1703 dolara, nakon slabljenja od pola procenta prošle nedelje. Analitičari su, ipak, zabrinuti da povoljnim ekonomskih rezultatima u SAD-u možda dolazi kraj.

Razlika u prinosima između 10-godišnjih američkih hartija i onih sa dvogodišnjim rokom dospeća suzila se na 24 bazična poena, što je najmanji raspon od avgusta 2007. godine. Smanjenje razlike u prinosima je indikator usporavanje ekonomije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: