Brnabić: Cilj veće ulaganje norveških kompanija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je da je cilj da se povećaju ulaganja kompanija iz Norveške u Srbiju.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2017.

18:47

Brnabić: Cilj veće ulaganje norveških kompanija
Foto: Thinkstock

Premijerka je to istakla nakon razgovara sa direktorkom Konfederacije norveških poslodavaca Kristin Skogen Lund u Oslu.

"Naš cilj je da norveškim poslodavcima predstavimo mogućnosti za investiranje u Srbiju, kako bismo povećali ulaganja kompanija iz Norveške u Srbiju", istakla je Brnabić, a saopštila je Vlada Srbije.

Konfederacija norveških poslodavaca vodeća je organizacija koja okuplja i male porodične firme i velike multinacionalne kompanije.

Na sastanku sa direktorkom te organizacije, predsednica Vlade Srbije naglasila je da su odlični politički odnosi dve zemlje potencijal za unapređenje ekonomske saradnje. Kompanija Telenor, sa dve milijarde evra, najveći je pojedinačni investitor u Srbiji.

"Prioriteti u dosadašnjem radu Vlade bile su ekonomske reforme, fiskalna konsolidacija i makroekonomska stabilnost. Prethodna i ova Vlada postigle su veliki napredak u stabilizaciji ekonomije i pre svega u unapređenju investicione klime, o čemu govore i pokazatelji uglednih međunarodnih institucija", naglasila je Brnabić.

Uporedo sa unapređenjem investicione klime, kako je rekla, Vlada Srbije radi na uvođenju elektronske uprave i digitalizaciji, kao razvojnoj šansi Srbije.

"Želimo da sledeće godine organizujemo posetu norveških poslodavaca i potencijalnih investitora Srbiji, kako bismo predstavili mogućnosti za ulaganje i unapredili ekonomsku i privrednu saradnju", naglasila je Ana Brnabić.

U razgovoru sa direktorkom Konfederacije norveških poslodavaca Kristin Skogen Lund, Brnabić je posebno govorila o reformama obrazovnog sistema u Srbiji koji treba da podrži usvajanje novih znanja i veština koje će mlade generacije spremiti za tržište rada u 21. veku.

Predsednica Vlade i članovi delegacije sutra će biti gosti na radnom doručku u Konfederaciji norveških poslodavaca. Brnabić će sutra razgovarati i sa predsednikom Telenor Grupe Sigveom Brekeom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: