BG: "76 novih autobusa menja saobraćaj" FOTO

Saobraćajno preduzeće "Lasta" bogatije je za 20 solo autobusa, koji će unaprediti prigradski saobraćaj, a do kraja godine to preduzeće dobiće još 36 autobusa.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 28.07.2017.

11:35

BG:
Foto: Grad Beograd

Primopredaji u Lastinom autocentru prisustvovao je i gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je podvukao da je cilj nadležnih da kvalitet saobraćaja u prigradskim naseljima bude jednak onom u gradskom saobraćaju.

On je podsetio da je prvih 20 solo autobusa već stiglo početkom godine, a sada još 20, od kojih su neki već u saobraćaju.
Foto: Grad Beograd
U septembru, dodao je, stiže još 20 solo, a do kraja godine i 16 zglobnih autobusa, pa će ukupno 76 novih vozila promeniti i unaprediti prigradski saobraćaj.

Gradonačelnik je podsetio da od 1. januara kroz ugovor o javno-privatnom partnerstvu Lasta, u konzorcijumu sa Strelom sa Uba i Strelom iz Obrenovca i Lastrom, vozi građane Beograda ka prigradskim opštinama - Mladenovcu, Sopotu, Barajevu, Obrenovcu...
Foto: Grad Beograd
"Deo ugovora je takav da smo od njih tražili nove autobuse, kvalitetnije, sa klima uređajima, brojačima putnika, savremeni, da budu crveni kao i svi ostali autobusi u gradu i drago mi je što Lasta ispunjava svoj deo dogovora", rekao je Mali.

Prioritet za nadležne je, kaže, Mladenovac, pa iz prvog kontigenta autobusa, za tu opštinu saobraća osam autobusa, a od novih 20 će još sedam voziti za Mladenovac.

Takođe, očekuje se da GSP do kraja godine nabavi 30 novih zglobnih autobusa - 10 u septembru i 20 do kraja godine, koji će takođe, imati klima uređaje, brojače putnika...

Mali je zahvalio rukovodstvu "Laste" i zaposlenima u tom preduzeću, koje je, kako je rekao, pre dve godine bilo blizu bankrota, ali je zahvaljujući ugovoru sa gradom i unetim promenama, dostigao novi kvalitet usluge i sada ima svetlu budućnost.

Direktor "Laste" Veljko Vukobratović zahvalio je, pre svega, grajdanima koji strpljivo čekaju na poboljšanje situacije, dodajući da nabavka novih autobusa upravo pokazuje da to preduzeće ide u pravom smeru.

"Želim da ostane da u Srbiji kad neko kaže lasta niko ne pomili na pticu nego na autobus", rekao je Vukobratović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: