Karta tri puta skuplja od uplate radnicima Goše

Autobuska karta od Smederevske Palanke do Beograda otprilike je tri puta skuplja od onoga što je radniku Goše uplaćeno u poslednja dva meseca.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 26.07.2017.

16:20

Karta tri puta skuplja od uplate radnicima Goše
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Da li mu se onda današnji put u prestonicu isplatio? U Ministarstvu privrede radnik je čuo da država želi da pomogne, ali to nije dovoljno za kraj četvoromesečnog štrajka.

“Iz ovog dogovora sa Kneževićem mi možemo da prekinemo štrajk ali ja vam kažem osnovno je to koliko će sada Šćepanović ponuditi novca da se radnicima uplati a sve ostalo dogovor dali ćemo to da uradimo ne znam ova ponuda vlade je korektna”, kaže predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

A država nudi dve stvari uz jedan uslov. Prva ponuda vezana je za 512 miliona dinara, koliko Goša duguje za poreze i doprinose.

“Mi ne bi to otpisivali nego bi u skladu sa zakonom napravili reprogram obaveza predložili bi državi ali tek kad goša počne da radi”, rekao je ministar privrede Goran Knežević.

Isti uslov i za drugu ponudu, a to je pomoć u dobijanju novih poslova.

“Imamo realnu perspektivu i za aranžman sa iranom imamo i realne izglede za saradnju sa Železarom i za druga tržišta ali sve zavisi od toga hoće li se dogovoriti”, objasnio je on.

Danas se nisu dogovorili, jer na sastanku kod miritelja rukovodstvo radnicima nije ponudilo ni dinar, a u proseku se svakom zaposlenom duguje oko 600 hiljada dinara.

Šta dalje - radnici će odlučiti sutra.

Inače, novi vlasnik Goše, kiparska kompanija Lisnart, nikada nije uspostavila kontakt s Vladom, a u ministarstvu privrede tvrde da su svi njihovi pokušaji da razgovaraju sa vlasnikom bili neuspešni.

“U ovom trenutku ne postoji mogućnost da se radnicima bilo šta ponudi. Uslov je da se prvo prekine štrajk, pokrene proizvodnja i dobiju novi poslovi. Tek tada može da se razgovara o platama”, kaže generalni direktor Goše Milutin Šćepanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: