"Utisak da je gradilište malo više našminkano"

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović kritikovala je izvođače radova na delu Koridora 10 od Srpske Kuće do Levosoja, kod Bujanovca.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 26.07.2017.

14:00

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Mihajlovićeva je zatražila da pojačaju radove kako bi ta deonica bila gotova u predviđenom roku - do novembra.

Mihajlović je tokom obilaska radova, zajedno sa direktorima Koridora i Puteva Srbije, Zoranom Babićem i Zoranom Drobnjakom, zatražila od izvođača da povećaju broj radnika i mašina.

Reč je o veoma važnoj deonici Koridora 10, od 8,06 km.

“To je jedina deonica Koridora 10, gde je glavni izvođač konzorcijum domaćih kompanija: Ratko Mitrović i Srbijaautoput, za mnogo domaćih podizvođača”, istakla je ministarka.

Rok za završetak je, dodaje novembar, a izvođači su na otprilike polovini radova.

“Radovi moraju da budu intenzivniji. Vlada je obezbedila novac, dozvole, preprojektovanje pošto je korito Južne Morave bilo problematično. Projekat bio jako star. Moj utisak je da je ovo gradilište malo više našminkano nego što u stvarnosti jeste, zato ćemo intenzivirati naše posete, koje će biti nenajavljeno”, kaže Mihajlović.

Ona je rekla da kada ta deonica bude završena da ostaje na južnom kraku Koridora 10 da se završi i autoput kroz Grdeličku klisuru, gde uskoro počinje asfaltiranje.

“Na kraju smo izgradnje Koridora 10. Očekujem da ove kompanije budu malo ozbiljnije nego do sada. Imaćemo danas sastanak sa izvođačima, nadzorom i investitorom i da vidimo zašto izvođač nema više mašina i radnika”, navela je.

Ona je poručila i da radnici moraju da imaju zaštitnu opremu pošto je primećeno da se o tome ne vodi dovoljno računa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: