Neizvesnost "potapa" svetske berze

Indeksi na svetskim berzama su uglavnom u minusu pošto su investitori zabrinuti zbog najnovijih političkih dešavanja u SAD.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 17.05.2017.

14:26

Neizvesnost
Foto: Thinkstock

Zbog toga je neizvesna i reforma poreskog sistema.

Berze reaguju na zabrinutost investitora posle novih spekulacija o razlozima smene direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija i posle navoda da je američki predsednik Donald Tramp otkrio strogo poverljive informacije o Islamsko državi ruskim zvaničnicima tokom sastanka prošle nedelje, naveo je Asošiejted pres.

Tramp je tražio od Komija, pre nego što ga je smenio prošle nedelje, da odustane od istrage o bivšem savetniku za nacionalnu bezbednost Majklu Flinu, javio je danas Njujork tajms pozivajući se na Komijeve poverljive beleške.

Fjučersi predviđaju slab dan na Vol stritu. Očekuje se da i indeks Dau Džons i indeks Standard end pur 500 budu u minusu 0,5 odsto.

Svi najznačajniji evropski indeksi u minusu su na sredini dana. Nemački indeks DAX beleži pad od 0,3 odsto, Francuski CAC-40 u padu je 0,4 odsto, dok je britanski FTSE 100 jedva u minusu. Evropski Stoxx 50 u minusu je 0,4 odsto.

Azijski indeksi završili su trgovanje u minusu. Japanski Nikei 225 pao je 0,5 odsto, Šangajski kompozitni indeks 0,3 odsto, Hongkonški Hang Seng 0,2 odsto, a južnokorejski indeks Kospi 0,1 odsto. Sidnejski indeks S&P/ASX 200 pao je 1,1 odsto.

Cene nafterastu. Prema podacima Blumberga, cena referentne američke nafte porasla je za 0,5 odsto na 48,9 dolara po barelu, a nafta Brent za 0,7 odsto na 52 dolara po barelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: