Saga Agrokor se nastavlja: Dobavljači čekaju vesti

U Hrvatskoj je sastanak najvećih dobavljača Agrokora s predstavnicima Vlade završen bez konkretnih rešenja.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 21.03.2017.

19:23

Saga Agrokor se nastavlja: Dobavljači čekaju vesti
(Foto: Thinkstock.com)

Predstavnici devetnaest najvećih hrvatskih prehrambenih kompanija, dobavljača Agrokora, na sastanku sa članovima vlade Hrvatske. Pošto su ušli na tajni ulaz, novinarima su ostali nedostupni. Dostupna za komentar bila je ministarka ekonomije.

“Vlada očekuje da Agrokor nađe rešenje koje će osigurati stabilnost svih”, kaže Martina Dalić.

Dobavljači, kojima se ukupno duguje oko dve milijarde evra, žele bolju komunikaciju sa čelnicima Agrokora, te da budu upoznati sa planom eventualnog restrukturiranja. Za sada, iz kompanije Ivice Todorića samo saopštenje:

"Pozicija Agrokora i njegovih kompanija nije upitna. Menadžment kompanije, zajedno s ključnim investitorima, radi na repozicioniranju ustava i novom poslovnom modelu kojim će zaštititi interese svih svojih deoničara, vodeći prvenstveno računa o radnicima i njihovim radnim mestima te dobavljačima i partnerima, prema kojima će Agrokor ispunjavati sve preuzete obaveze".

Ruska Sberbanka dala je Agrokoru stotine miliona evra kredita. Direktor German Gref sada kaže da će učiniti sve što je moguće kako bi pomogla najvećem hrvatskom koncernu.

U medijima se pojavila informacija kako će Rusi insistirati na dva mesta u Nadzornom odboru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: