"Notorna neistina, ni NCR ne bi bio ovde"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je notorna neistina da tri četvrtine radnika dobije otkaz kad isteknu subvencije.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Utorak, 21.03.2017.

15:24

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je na konferenciji za novinare kazao da jedino imamo problem sa start-apovima gde je procenat uspešnosti jedva 25 odsto, ali da bi pristao da im daje novac čak i da je procenat 20 procenata.

"Nemamo mi problem sa onim što daje RAS, to je jedini način da zemlja ide napred, pa ni NCR ne bi bio ovde da toga nema. Da li biste voleli da su otišli negde drugo", upitao je Vučić.

Ministarstvo privrede saopštilo je da su 72 kompanije koje su dobile podsticajna sredstva države, nakon što su ispunile ugovorne obaveze, zapošljavale 18.524 radnika, što je za 6.141 više nego u odnosu na ugovoreno, a da sada zapošljavaju 39.953 ljudi, 27.570 više nego što je bilo ugovoreno.

Među tim kompanijama su Jura korporacija iz Rače, Leoni iz Prokuplja, NCR iz Beograda, IGB Automotive iz Indjije i Gorenje iz Valjeva.

Ministar privrede Goran Knežević rekao je da je u potpunosti ispunjen jedan od osnovnih ciljeva davanja podsticaja - rast zapošljavanja i da je ta podrška države prevazišla očekivanja.

"Svaki uloženi evro nam se vrati višestruko za 14 meseci kroz različite poreze i doprinose i druge prihode državnog i lokalnih budžeta. Pored činjenice da je veliki broj ljudi dobio posao u ovim fabrikama, mnogo je i onih koji su bili angažovani na njihovoj izgradnji i kasnije u toku poslovanja", kazao je Knežević.

On je podsetio da je raspisan javni poziv za podršku investitorima i pozvao zainteresovane privrednike, posebno domaće, zbog kojih su i spušteni kriterijumi za dobijanje te podrške, da se prijave za dodelu podsticaja. ;

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: