Vučić otkrio: U trci za "Teslu" možda i Nemci

Jedan od mogućih učesnika u trci za koncesiju za aerodrom “Nikola Tesla” mogla bi da bude nemačka transportna kompanija Fraport, izjavio je Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 28.02.2017.

11:50

Vučić otkrio: U trci za
Foto: Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je s premijerom nemačke Savezne pokrajine Hesen Folkerom Bufijeom razgovarao o mogućem učešću nemačke transportne kompanije Fraport u koncesiji za aerodrom "Nikola Tesla".

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara posle sastanka sa predsednikom vlade Hesena, rekao da bi dolazak Fraporta omogućio dodatni razvoj naše vazdušne luke, kao i uvećan teretni saobraćaj.

"To je od ogromnog značaja za Srbiju", rekao je Vučić.

"Fraport AG Frankfurt erport services vorldvajd" je nemačka transportna kompanija koja posluje na Frankfurtskom aerodromu, kao i na nekoliko drugih širom sveta.

Prema poslednjim zvaničnim podacima, Fraport je u 2015. zapošljavao oko 20.000 radnika, uslužio je 61 milion putnika na Frankfurtskom aerodromu, dok je ostvario rast operativnog profita za 7,4 odsto, odnosno 848,8 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: