"2018. kreće izmeštnje pruge iz centra" FOTO

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je izmeštanje pruge iz centra Niša.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2016.

12:40

Foto: Tanjug

Ona je dodala i da će ti radovi, vredni 80 miliona evra, početi 2018. godine.

Mihajlović je tokom obilaska Palilulske rapme, gde pruga deli Niš na dva dela, rekla da će eksproprijacija zemljišta biti završena u 2017. godini i da će nakon toga moći da počne izmeštanje o kojem se govori već 30 godina.
Foto: Tanjug
Ministarka je istakla da je veoma važno da se ta pruga izmesti zbog bezbednosti građana, s obzirom da deca tu svakodnevno prelaze prugu, ali i da je tapruga deo železničkog Koridora 10 i da je tojoš jedan razlog za njeno izmeštanje.
Foto: Tanjug
"Mi smo detektovali sve rizične tačke kada je reč o rampama u celoj Srbiji. Počeli smo da ulažemo novac u njihovo otklanjanje, a gradimo i novi dispečarski centar koji će potpuno drugačije upravljati železničkom infrastrukturom i svim prelazima", navela je Mihajlović.
Foto: Tanjug
Kako kaže, plan Ministarstva je da od 2020. godine više nema nebezbednih prelaza u Srbiji.

Ona je dodala da trenutno u Srbiji ima najmanje 50 nebezbednih prelaza, u koje je potrebno uložiti najmanje između 10 i 15 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: