Sindikat Trepče: Nastavljamo proizvodnju

Sindikat i menadžment Trepče sever ocenio je da je Vlada Kosova usvajanjem Zakona o Trepči pokazala da za nju srpska zajednica ne postoji.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 08.10.2016.

13:48

Sindikat Trepče: Nastavljamo proizvodnju
Foto: Tanjug

Istakli su da će sindikat i menadžment tog kombinata nastaviti sa proizvodnjom.

Na sednici održanoj u Zvečanu, generalni direktor Trepče Jovan Dimkić je rekao da nakon usvajanja tog zakona može doći do pogoršanja situacije u tom kombinatu, ali da će oni nastaviti sa redovnom proizvodnjom i tražiti rešenja za "nametnutu situaciju".

"Snaga zaposlenih je u ekonomskom razvoju, reorganizaciji i načinu upravljanja. To pokušavaju da nam unište, a mi nismo spremni za samouništenje", kazao je on.

Dimkić je pozvao Vladu Srbije, lokalne samouprave, "dobronamerne u međunarodnoj zajednici, ali i odgovorne u Prištini kojima treba još jednom predočiti posledice njihovog političkog delovanja kako bi situacija rešila dijalogom i na demokratski način".

Zamenik direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev rekao je da "jednostrani potezi poput onoga koji je sinoć povukla Priština ne vode rešenjima već komplikuju situaciju".

"Ostajemo otvoreni da se o svemu dogovorimo a jedini pravi put su mir i dijalog", rekao je Kozarev.

Poslanici u Skupštini Kosova usvojili su Zakon o Trepči, kojim taj rudarsko-metalurški kombinat postaje akcionarsko društvo u kojem Vlada Kosova ima 80 odsto akcija, dok 20 odsto pripada radnicima i drugim akcionarima.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko đurić izjavio je ranije danas da će u ponedeljak, 10. oktobra, predložiti Vladi Srbije da zatraži hitnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu i Metohiji i povodom usvajanja zakona o Trepči i kršenja rezolucije 1244.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: