Iskoristili 200 mil. EUR od EBRD

Kosovski ministar finansija Avdulah Hoti kaže da je Priština do sada iskoristila 204 miliona evra koje je EBRD obezbedila za realizaciju projekata na Kosovu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2016.

13:22

Iskoristili 200 mil. EUR od EBRD
Foto: Thinkstock

Kako je saopštilo kosovsko Ministarstvo finansija, Hoti se tokom susreta sa predsednikom EBRD Sumom Čakrabartijem založio za dalje jačanje finansijske saradnje sa tom institucijom u podršci projektima koji doprinose ekonomskom razvoju Kosova.

"Ministar je obavestio Čakrabartija o budžetskom procesu, o prihodima i fiskalnoj politici, ujedinjenju poreske administracije i carine u jedinstvenu instituciju a razgovarano je i o podršci EBRD za finansiranje kapitalnih projekata Vlade, posebno za infrastrukturne projekte u sektoru transporta, navodnjavanje i ekonomskim oblastima", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je predsednik EBRD "visoko ocenio" saradnju sa Prištinom ukazujući na potrebu njenog jačanja u oblastima koje stvaraju ekonomsku perspektivu Kosova u evropskim integracijama i u oblastima koje utiču na rast blagostanja gradjana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: