Na balkonu nije bilo mesta, ali ima u Majkrosoftu

Razvojni centar Majkrosofta u Srbiji organizovao je druženje sa učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 29.01.2016.

17:42

Na balkonu nije bilo mesta, ali ima u Majkrosoftu
Foto: Microsoft

Reč je o osvajačima medalja na Žautikovskoj olimpijadi iz matematike, fizike i informatike.

Učenici Matematičke gimnazije u Beogradu osvojili su 6 medalja – tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane, na nedavno održanoj Žautikovskoj olimpijadi iz matematike, fizike i informatike, u Kazahstanu.

"Druženje je bila sjajna prilika da se mladi olimpijci upoznaju sa projektima i programima na kojima Razvojni centar Majkrosofta radi, ali i da saznaju više o akademskim i profesionalnim iskustvima zaposlenih u Centru. Neki od stručnjaka zaposlenih u Razvojnom centru su i sami bili osvajači medalja i učesnici na takmičenjima iz tehničkih nauka, što je učenicima Matematičke gimnazije pružilo vredan uvid u mogućnosti koje im se pružaju u Srbiji", kažu iz Ratvojnog centra Majkrosofta .

Razvojni centar Majkrosofta u Srbiji osnovan je 2005. godine i danas daje izuzetan doprinos razvoju proizvoda koji se koriste širom sveta, od strane miliona korisnika. Svojim radom Centar odgaja generacije mladih programera koji razvijaju veštine neophodne za kreiranje inovativnih tehnologija budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: