Pare od državnih stanova gde vlada kaže

Ministar finansija Dušan Vujović poručio je da novac od prodaje državnih nepokretnosti sigurno neće otići u tekuću potrošnju.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2015.

13:17

Default images
Foto: Tanjug

Vujović je rekao u Skupštini Srbije da to što će sredstva, koja će se ostvariti nakon usvajanja Zakona o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti u svojini Republike, biti opšti prihod države ne znači da će otići na tekuću potrošnju.

"Ne želimo da bojimo nijedan izvor prihoda, tako da sigurno neće otići u tekuću potrošnju', rekao je Vujović dodajući da nije isključeno da će taj novac biti upotrebljen i u određene vidove poboljšanja situacije sa javnim dugom i investicione projekte.

"Mi očekujemo da će ovi prihodi da ostanu neobojeni, a da vlada predlaže način korišćenja sredstava koji će biti celishodan i koji će biti usmeren na ostvarivanje strateških ciljeva", istakao je ministar finansija.

Vujović je dodao da će vlada predlagati investicione projekte.

Kako je najavljeno, država će u narednom periodu u okviru najavljene prodaje državnih nepokretnosti ponuditi poslovne prostore i stanove, koji su već dati u zakup i nisu nužni za funkcionisanje države, ali ne i diplomatska predstavništva.

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas zasedanje raspravom o pojedinostima na set ekonomskih zakona.

Poslanici Skupštine Srbije razmotriće danas 351 amandmana na sedam zakona, medju kojima je i Predlog zakona o načinu odredjivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru na koji je podneto 26 amandmana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: