"Da se isključite sa grejanja - ne može"

Uprava Niša neće odobravati zahteve za pojedinačna isključenja stanova sa sistema daljinskog grejanja, rekli su gradonačelnik Zoran Perišić.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2015.

15:28

Default images
Foto: Thinkstock.com

Moguća su samo isključenja kompletnih stambenih zgrada sa toplovodne mreže, dok građani koji žele da raskinu ugovor s "Gradskom toplanom", moraju da pokrenu sudski postupak, istakli su gradonačelnik i gradski većnik Miloš Banđur.

Predstavnici uprave grada su ova upozorenja uputili sa sednice Gradskog veća pošto su većnici jednoglasno odbacili 16 zahteva građana za isključenje njihovih stanova sa sistema daljinskog grejanja. Perišić rekao je da ta odluka Gradskog veća predstavlja poštovanje zakona.

"Kada kupujete stan, vi time prihvatate i određene obaveze, poput obaveza za utrošenu struju i vodu. Kupci stanova priključenih na sistem daljinskog grejanja, prihvatili su i tu obavezu. Pored toga, verovatno je i tehnički nemoguće isključiti pojedinačne stanove s toplovodne mreže", kazao je Perišić.

On je istakao da bi masovno isključenje sa sistema daljinskog grejanja značilo prelazak stanova na grejanje na struju što trafo-stanice i električni vodovi ne bi mogli da podnesu.

"U narednih desetak dana organizovaćemo sastanke sa predstavnicima 'Gradske toplane' kako bismo videli koje su to krucijalne primedbe građana i šta nam je dalje činiti", kazao je Perišić.

Perišić smatra da problem nije u ceni grejanja, jer je ona u Nišu formirana na osnovu zakona i značajno je niža nego u Beogradu i Novom Sadu.

"Po mom mišljenju, problem je u obračunu. Kako je moguće da za dva identična stana u jednoj stambenoj zgradi za jedan dođe račun za grejanje od 6.000 dinara, a za drugi račun od 11.000 dinara?", pitao je Perišić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: