Elektrovojvodini se ništa ne otima

Poslovanje "Elektrovojvodine", nakon odluke da se pripoji preduzeću "EPS Distribucija", neće biti ugroženo, rekao je direktor EPS-a Aleksandar Obradović

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 05.05.2015.

16:38

Default images
Foto: Thinkstock.com

On je ponovio da taj postupak nije štetan za ''Elektrovojvodinu'' i da ne predstavlja otimanje imovine Vojvodine.

Prema njegovim rečima, do objedinjavanja preduzeća za distribuciju dolazi zbog suštinskih promena u koje je Srbija krenula i radi povećanja efikasnosti EPS-a.

Direktor EPS-a je rekao da se radi o dobroj poslovnoj odluci, zahvaljujući kojoj će svi građani Srbije imati kvalitetno snabdevanje strujom, po istoj ceni, što je o obaveza EPS-a prema svim građanima Srbije.

Zbog toga će, rekao je Obradović, umesto sadašnjih pet distribucija na tržištu biti jedna velika distribucija koja će biti oficijalni operater ditributivnog sistema u, skladu sa zakonom.

"Nije tačno da će biti oteta imovina 'Elektrovojvodine' i da će biti gašenja velikog broja radnih mesta u tom preduzeću", rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, sva imovina koja je bila u "Elektrovojvodini" i dalje će biti na istom mestu, a svi zaposleni koji sada rade i dalje će raditi.

"Budući da je 'Elektrovojvodina' tradicionalno bila najuspešnija distribucija u EPS-u, namera mi je da se taj poslovni model, proces rada i ljudi koji rade u 'Elektrovojvodini' promovišu i da i ostali delovi distributivnog sistema EPS-a dobiju priliku da se izjedanače s njom", naglasio je Obradović.

Planirano je, dodao je on, da od 1. jula, kada će biti okončana i prva faza korporativizacije EPS-a, počne da funkcioniše jedan operater distributivnog sistema.

Prema njegovim rečima, za taj datum planirano je da EPS, umesto sadašnjih 14 privrednih društava, ima samo tri, i da kompanija bude mnogo efikasnija - s manje direktora i nepotrebne administracije.

Prema podacima iz septembra prošle godine, u "Elektrovojvodini" ima oko 2.500 zaposlenih, direktorsku funkciju obavljalo je 28 njih, bilo je i 129 šefova, a na terenu je radilo manje od polovine ukupnog broja zaposlenih, odnosno nešto malo više od 1.100 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: