"Jaka devetka za rezultate Vlade"

Glavni rezultati u proteklih godinu dana rada Vlade Srbije, po ekonomisti Miladinu Kovačeviću mogli bi da se ocene sa "jakom devetkom".

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.04.2015.

13:52

Default images
Foto: Tanjug

Donošenje reformskih zakona, konsolidacija javnih finansija i aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom zaslužni su za visoku ocenu koju je dobila Vlada.

I ekonomski indikatori kao što su proizvodnja, industrija, privreda, budžet i reforme pokazuju da su rezultati ove godine bolji nego lane, ocenio je Kovačević.

On je ukazao da je zahvaljujući aranžmanu sa MMF-om, ostvarena bolja pozicija na međunarodnom finansijskom tržištu i da ima značajnih promena.

U prva tri meseca ove godine ostvaren je porast u oblasti prerađivačke industrije, krajem godine je došlo do relaksacije monetarne politike, povećanja likvidnosti i kreditiranja, a značajno se povećao i izvoz, istakao je Kovačević.

Kovačević je ukazao da je znatno povećana zaposlenost, jer je za protekle dve godine dobijeno skoro 200.000 radnih mesta.

Predstoji rešavanje sudbine svih preduzeća, koja još nisu privatizovana, što je planirano strategijom razvoja i zadato aranžmanom sa MMF-om, rekao je Kovačević.

Govoreći o projektu "Beograd na vodi", Kovačević je ocenio da je to značajan i koristan posao, jer će najbolji deo Beograda, koji je bio potpuno zapušten i ruiniran, dobiti novo lice i biti jedan od najlepših delova grada.

Miladin Kovačević je saradnik Ekonomskog instituta i vršilac dužnosti direktora Republičkog zavoda za statistiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: