"Sad imamo halu, ulagači dođite"

Opština Ćuprija kupila je halu i upravnu zgradu nekadašnje štamparije Mladost u stečaju za ukupno 27 miliona dinara, kako bi ih ponudila budućim investitorima.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 17.04.2015.

13:45

Default images
Foto: Thinkstock

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić je agenciji Beta rekao da je upravna zgrada od 850 kvadrata kupljena za 8,5 miliona dinara, a magacinska hala od 2.500 kvadrata za 18,5 miliona dinara, što je 30 odsto od procenjene tržišne vrednosti tih nepokretnosti.

"Ovo je peta licitacija i nismo želeli da i ovoga puta propadne već da imamo halu koju ćemo ponuditi budućem investitoru. Time smo povećali imovinu opštine Ćuprija", kazao je Erić.

Erić je istakao da svaki investitor koji dođe u Chupriju traži već gotovu halu gde će smestiti proizvodne pogone do izgradnje fabrike.

"U blizini hale nalazi se i industrijska zona, što će nam omogućiti privlačenje stranih investitora i zapošljavanje ljudi što je naš cilj", rekao je Erić.

Štamparija Mladost je osnovana 1952. godine, a 2005. godine je prodata preduzeću "Živković" iz Jagodine.

Novi vlasnik je prodao štampariju 2007. godine jagodinskoj firmi Beta trajdu, ali je 2009. godine Agencija za privatizaciju raskinula kupoprodajni ugovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: