Novi šok za Nišlije, skok vode 40%?

Nakon povećanja cene grejanja, Nišlijama preti i poskupljenje vode i to za 40 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2015.

13:33

Default images
Foto: Thinkstock.com

Nadzorni odbor JKP „Naissus“ iz Niša predložio je Gradskom veću da odobri poskupljenje vode za piće u tolikom iznosu.

Predlog je već prošao proceduru u Upravi za komunalne delatnosti, a vest o poskupljenju vode uznemirilo je građane Niša, jer smatraju da ne postoji nijedan realan razlog zbog čega bi JKP „Naissus“ to tražio. “Dovoljno je što imamo problem poskupljenja grejanja, koje Toplana pravda poskupljenjem cene gasa, zatim imamo smanjenje plata i penzija, pa povećanje cena, pa nam je još potrebno i poskupljenje vode. To nije realno, jer ne vidim razloge koje nagone menadžment Vodovoda da čini to isto”, kaže Nišlijka Aleksandra Nikolić.

Do direktora JKP „Naissus“ Dejana Andrejevića, kako navode u Blicu, nisu uspeli da dođu i čuju njegovo obrazloženje jer je na službenom putu u inostranstvu.

Iz sektora za odnose s javnošću poslali odgovor da je Nadzorni odbor JKP na sednici krajem prošle godine poskupljenje predvideo planom poslovanja preduzeća za 2015. godinu.

“Troškovi preduzeća finansiraju se isključivo iz prihoda, koji se ostvaruje realizacijom proizvoda i usluga po određenim cenama. Analizom troškova poslovanja utvrđeno je da je potrebno obezbediti 1,7 milijardi dinara uz planiranu prodaju 21 miliona kubnih metara vode”, kažu u JKP „Naissus“.

“Na osnovu utvrđenih troškova i planiranog obima prodaje utvrđena je prosečna prodajna cena od 86 dinara za 1.000 litara vode. Predlog odluke dostavljen je nadležnim organima osnivača radi dobijanja neophodne saglasnosti za primenu – ističu oni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: