Palma "doveo" i stilski nameštaj

Italijanska kompanija za proizvodnju stilskog nameštaja Savio Firmino otvoriće u martu fabriku u Jagodini koja će zapošljavati oko 60 radnika.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 24.02.2015.

14:28

Default images
Foto: Beta

Sporazum o saradnji potpisali su predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković i vlasnik kompanije Savio Firmino, Gvido Savio, a ta italijanska kompanija od danas zvanično ima sedište u Jagodini.

Savio je na konferenciji za novinare rekao da se radi o porodičnoj firmi osnovanoj 1941. godine u Firenci, koja ima dobru reputaciju na međunarodnom tržištu.

"Mi prodajemo skoro u celom svetu i nadamo se da ćemo ovom investicijom pojačati prodaju na tržištu. Siguran sam da ćemo u tome uspeti i mislim da će u saradnji sa gradom Jagodinom sve ispasti najbolje moguće", kazao je Savio.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković naveo je da će početkom marta ove godine, grupa od desetak radnika iz Jagodine posetiti fabriku u Italiji, gde će proći obuku za proizvodnju stilskog nameštaja, a po povratku, s ostalim radnicima, početi rad u hali u Jagodini koju je italijanska kompanija zakupila.

"Jagodina će dati i hektar zemlje u industrijskoj zoni, gde će oni napraviti fabriku od 2.500 kvadrata za proizvodnju stilskog nameštaja. Savio Firmino zaposliće između 50 i 60 radnika", dodao je Marković.

Prema njegovim rečima, to će biti prva fabrika u tom delu Srbije koja proizvodi stilski nameštaj.

Marković je podsetio i da će se u Jagodini uskoro otvoriti i italijanska mlekara Inalpi, kao i da se u drugoj polovini marta očekuje dolazak još tri zainteresovana investitora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: