Tenis stigao - farme pa fabrika

Nemačka kompanija mesne industrije Tenis osnovaće do kraja ove nedelje preduzeće u Srbiji, saopštila je Privredna komora Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 15.01.2015.

11:05

Default images
Foto: Tanjug

"Nakon osnivanja kompanije u Srbiji predstoje nam velika ulaganja u farme svinja, pogone za proizvodnju stočne hrane, a kasnije, nakon dostizanja potrebnog obima primarne proizvodnje i u fabriku za preradu mesa po Tenis standardima", izjavio je Ulrih Greve, predstavnik Tenisa.

Kako je naveo, za Tenis je jedan od strateških ciljeva saradnja sa dobavljačima iz Srbije i prenos znanja srpskim proizvođačima.

Greve nije naveo iznos investicija.

Po oceni Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije, investicije ove kompanije od strateškog su značaja za oporavak domaće stočarske proizvodnje, podizanje tehnološkog nivoa, jačanje konkurentnosti srpske poljoprivrede, uključivanje našh proizvođača u Tenisov lanac i povećanje srpskog izvoza.

"Farme i pogoni Tenisa, uveren sam, postaće model za izgradnju i osavremenjivanje postojećih objekata i postrojenja u Srbiji", rekao je Čadež.

Delegacija Tenisa danas je boravila u Privrednoj komori Srbije, gde je sa predstavnicima nadležnih državnih institucija i PKS, razgovarala o realizaciji poslovnih planova. Sastanku su prisustvovali i Ronald Zeliger, predsednik Nemačko - srpskog privrednog udruženja, kao i predstavnici Delegacije nemačke privrede u Srbiji.

Nakon posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Nemačkoj u septembru 2014. i susreta sa vlasnikom nemačkog "Tenisa" Klemensom Tenisom, ta nemačka mesna industrija objavila je da je zainteresovana za ulaganje 200 miliona evra u otvaranje pogona u Srbiji i gajenje svinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: