Vučić Malom: Niže cene penzionerima

Premijer Aleksandar Vučić zatražio je od Siniše Malog da nađe rešenje kako bi penzioneri mogli da se voze gradskim prevozom po povoljnijoj ceni, prenosi Blic.

Srbija

Izvor: Blic, Tanjug

Ponedeljak, 12.01.2015.

12:22

Default images

Kako se navodi na sajtu tog dnevnog lista premijer je u pismu gradonačelniku izneo stav "da su penzioneri već dovoljno pogođeni neodgovornom politikom koja je prethodnih godina vođena i da bi poskupljenje prevoza dodatno pogoršalo njihov položaj".

On je, kako se dodaje, predložio gradonačelniku da nađe rešenje za taj problem.

Novim tarifnim sistemom u gradskom prevozu predviđeno je da penzioneri koji imaju penzije veće od 25.000 dinara plaćaju prevoz znatno skuplje nego do sada.

Ta odluka gradskih vlasti izazvala je reakciju udruženja penzionera koje je navelo da to predstavlja težak udar za njih, kao i povredu stečenih prava.

Udruženje sindikata penzionera Srbije usprotivilo se u petak uvođenju novog tarifnog sistema za javni gradski prevoz i najavilo otpor ako se njihov stav ne uvaži.

Dan ranije, Gradska organizacija penzionera Beograda zahtevala je od Skupštine grada da pripreme novi, pravedniji tarifni sistem gradskog prevoza.

Gradonačelnik Beograda kazao je juče da će Grad razmotriti zahteve Udruženja sindikata penzionera Srbije povodom novog tarifnog sistema javnog gradskog prevoza.

Mali: Tražimo rešenje

Gradonačelnik Siniša Mali danas je, nakon konsultacija sa premijerom Aleksandrom Vučićem, sa svojim timom razgovarao o nalaženju načina kako bi penzioneri mogli po povoljnijoj ceni da se voze javnim prevozom, od one koja je predviđena novim tarifnim sistemom koji počinje da važi 1. febuara.

Mali je, kako je saopštila Gradska uprava, rekao da se razmatra kako da se nađe rešenje za cene karata za penzionere, te da Gradska uprava razume njihove zahteve i želi da im izađe u susret.

"Sazvao sam danas Radnu grupu koja je radila na izradi novog tarifnog sistema, kako bismo zajedno našli prihvatljivije rešenje za penzionere čija su primanja viša od 25.000 dinara", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, Radna grupa je prethodnih meseci radila na novom tarifnom sistemu i nuđena su mu rešenja koja nisu bila prihvatljiva, jer su podrazumevale više cene karata za veći broj penzionera.

"Uzeli smo u obzir da zaposleni koji imaju na primer platu 25.000 dinara plaćaju punu cenu karata i doneli smo odluku da bi trećina cene te mesečne karte za penzionere sa istim primanjima bila realna", rekao je gradonačelnik.

On je dodao ovo i dalje nisu ekonomske cene, jer će Grad nastaviti da subvencioniše GSP, ali te subvencije moraju biti manje nego što su bile do sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: