Koliko Bogićević duguje stočarima

Eventualni stečaj kompanija u vlasništvu Farmakoma bi mogao da pogodi na hiljade stočara širom Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2014.

21:49

Default images

Tokom proteklih nekolika godina Šabačka mlekara koja je u većinskom vlasništvu Bogićevića napravila je na stotine miliona dinara dugova prema poljoprivrednicima.

Stočari se plaše će u deljenju stečajne mase ostati kratkih rukava.

Dunđerin Petar iz Žablja ima oko stotinu krava na paši. Po blatu, na + 40 ili na -20 ovaj čovek svakodnevno mora da brine o svojim kravama. Skoro da čizme ne skida ni kada spava. Njegov najveći dužnik je Miroslav Bogićević, većinski vlasnik Šabačke mlekare, koji je nedavno uhapšen.

Tokom perioda od preko godinu dana, uz stalna obećanja da će mu mleko biti plaćeno i pretnje da mu nikad neće biti plaćeno ukoliko ne nastavi da predaje Šabačkoj mlekari, Dunđerin je kao i njegov kolega Željko Lazarević predao na desetine hiljada litara mleka.

Šabačka mlekara im danas duguje 40 odnosno 20.000 evra.

Mada na papiru imaju ogroman novac u vidu dugovanja prema njima, Lazarević vozi auto star preko 10 godina za koji nema novca da kupi nove zimske gume. Đunđerin više nema novca da ulaže u svoje krave, a još manje da vodi sudske sporove.

Krah, i stečaj Bogićevića odnosno Šabačke mlekare znači da će se prvo namiriti najveći dužnici, odnosno država i banke – šta će biti sa dugovanjima prema običnim ljudima, poljoprivrednicima i radnicima - za sada niko ne pominje.

Procenjuje se da Šabačka mlekara, nekada ugledna i poštovana firma prema par hiljada stočara širom Srbije ima dugovanja merena milionima evra.

Stočare ne interesuju avioni kamioni, Rusija, rudnici – njih interesuje samo da dobiju novac koji im duguju.

Više o tome pogledajte u našem prilogu ispod:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: