Šta je potpisano između EPS i UAE?

Ministarstvo energetike i rudarstva mora da dostavi kopiju Memoranduma o razumevanju između EPS-a i kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata "Ampleks Emirati".

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.11.2014.

11:40

Default images

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić naložio je Ministarstvu rudarstva i energetike da novinaru Balkanske istraživačke mreže u Srbiji (BIRN) dostavi kopiju Memoranduma o razumevanju između JP "Elektroprivreda Srbije" i kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata "Ampleks Emirati" ("Amplex Emirates Llc").

Kako se navodi u saopštenju Poverenika, Memorandum je potpisan 2013. godine i u njemu se navodi da će na taj memorandum biti primenjivani zakoni Srbije, što znači da "će informacije biti dostupne javnosti po nalogu Poverenika".

Šabić je podsetio da javnost ima pravo na informacije o radu organa vlasti i javnih preduzeća, te da se to pravo može ograničiti samo iz "opravdanih razloga utvrđenih zakonom".

"Organi vlasti i državna preduzeća očigledno ne vode dovoljno računa o standardima iz Zakona o slobodnom pristupu informacijama koji su za njih obavezujući, pa je bez stvarne potrebe, u više slučajeva, Poverenik morao da nalaže objavljivanje 'poverljivih' informacija, iako čak ni formalna sadržina dokumenata nije predstavljala smetnju za to", saopštio je Šabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: