Srbija

Četvrtak, 05.06.2014.

12:39

Ko falsifikuje negro i medeno srce?

Kompanija Pionir iz Subotice upozorila je da su se na tržištu pojavili plagijati nekoliko konditorskih proizvoda te kompanije.

Izvor: B92

Default images

Reč je, kako se navodi u saopštenju, o kopijama "negro" bombona, "medenog srca" i "minjon kocki".

Tržišna inspekcija Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija je 26. maja ove godine donela tri rešenja kojim su usvojeni zahtevi za preduzimanje mera zaštite registrovanih žigova važećih na teritoriji Srbije za brend "negro", "medeno srce" i "minjon kocke", uključujući meru privremenog oduzimanja i zadržavanja proizvoda sa krivotvorenim žigom, zbog sumnje da su tim proizvodom povređena prava intelektualne svojine Pionira.

Inspektori su na terenu i oduzimaju robu od svih učesnika na tržištu kod kojih se nalazi ili prodaje falsifikovana roba, a najpre od uvoznika. Već je zaplenjeno 15.000 komada proizvoda.
Foto: Pionir
Kako navode, proizvođač plagijata “negro” bombona privredno društvo Evropa Skoplje, Makedonija, uvoznik za Srbiju je privredno društvo "Inter-Gorex" iz Užica, a distributer je privredno društvo "Makedo Evropa" iz Niša.

Proizvođač plagijata “medeno srce” je „Vincinni“ ( preko svoje firme "Makprogres" Vinica, Republika Makedonija), a uvoznik za Srbiju je privredno društvo "Kozmetik plus" iz Niša, dok je proizvođač plagijata "minjon kocke" privredno društvo "Nelly" iz Loznice.
Foto: Pionir
Pionir navodi da je ta najstarija domaća konditorska kompanija, u skladu sa zakonskim propisima, žigom zaštitila svoje proizvode, zbog visokog kvaliteta i odlične pozicioniranosti na tržištu. I pored toga, česta je meta falsifikovanja i to pretežno od strane inostranih proizvođača.

Kako podsećaju, pre dve godine su na udaru bile "lešnik karamele" i "negro" bombone, a sada su čak tri proizvoda predmet krivotvorenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

21 h

Podeli: