Nije fer da me optužuju zbog banaka

Generalni direktor kompanije Interkomerc Goran Perčević, smatra da nije tajkun i da "nije fer" da ga optužuju za propast banaka.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 15.02.2014.

09:28

Default images

Podsetimo, Perčevićeva firma pominje se među onima koje su uzimale kredite kod nekih ugašenih domaćih banaka poput Univerzal banke.

"Interkomerc ima kredite i kod stranih banaka. Ali one su počele da vode restriktivnu politiku i privreda se okretala domaćim. Radili smo sa svim domaćim bankama ali smo sve obaveze uredno ispunjavali do pre nekoliko meseci. U vreme kada su nestale Agrobanka, Privredna banka i Razvojna banka mi smo bii likvidni. Nije fer sada mene optuživati za propast tih banaka", navodi Perčević, ističući da nije tajkun i da "nema vilu, jahtu ni avion". Kako tvrdi za današnju Politiku, procenat nenaplativih kredita u privredi je između 30 i 35 odsto, a nezvanično čak 50 procenata, što, dodaje on, znači da je svaka druga firma u Srbiji u sličnoj istuaciji kao "Interkomerc".

Perčević na pitanje koliki je dug kompanije prema Fondu za razvoj navodi da su jedne novine objavile da je taj dug 1,18 milijardi dinara, a Fond je uputio demanti jer je dug u tom trenutku zbog blokade iznosio 118 miliona dinara.

"Ne bih želeo da budem deo predizborne kampanje i ja sebe ne doživljavam kao tajkuna koji bi da izbegne obaveze", kaže on.

Na pitanje koliko mu je veza sa SPS-om pomogla u biznisu, on navodi da je generalni direktor Interkomerca postao 1999. pa je 2002. ponovo izabran a "tada je SPS bio u dobokoj opoziciji".

"Ne kažem ni da su mi pomogli, ni da su mi odmogli, ali je činjenica da su sada na vlasti, a Interkomerc je u problemima", kaže Perčević.

On takođe ističe da nije nikada finansirao SPS niti neku drugu stranku.

Skupština Srbije razmatraće danas na vanrednom zasedanju predlog da se poslaniku SNS Draganu Tomiću ukine imunitet zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: