Simič: Kinezi da poštuju propise

Direktor Poreske uprave Ivan Simič kaže da će radnje u dva kineska tržna centra u Novom Beogradu u bloku 70, morati da poštuju propise kao i sve radnje u Srbiji

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 19.11.2013.

13:04

Default images

Prema njegovim rečima, vlasnici će morati da prijave radnike i prihode kao i da izdaju fiskalne račune i plaćaju porez.

"Mi kao Poreska uprava nemamo ništa ni protiv koga, mi samo želimo da svi plaćaju porez, da imaju prijavljene radnike, da posluju u skladu sa propisima koji važe u Srbiji, i to je cela priča", istakao je Simič u izjavi Tanjugu.

On je naveo da će danas razgovarati sa predstavnicima Udruženja kineskih radnji koji su želeli da se susretnu sa njim.

"Dogovor je veoma jednostavan - ako imaš radnju, prijaviš radnju, prijaviš radnike, sve prihode i plaćaš porez, i život ide dalje, to je veoma jednostavno, nikakva druga stvar ne dolazi u obzir jer šta ćemo da radimo sa onima koji redovno plaćaju porez", naglasio je Simič.

"Mi tražimo samo zakonito poslovanje, poštovanje propisa, a njihova reakcija je bila veoma neobična, to je samo dokaz da nije bilo sve u redu", rekao je on.

Simič je naveo i da nije očekivao da će reakcija vlasnika radnji u kineskim tržnim centrima biti "samozatvaranje", ali da to samo po sebi govori da nemaju sređene papire i sređeno poslovanje.

"Kad smo dva dana pre najavili da ćemo da radimo kontrolu tih radnji, desilo se da je u subotu kada su stigli inspektori terenske kontrole, sve bilo zatvoreno, sa raznoraznim izgovorima, jer verovatno oni nisu mogli da u roku od dva dana registruju fiskalne kase, da prijave radnike", napomenuo je on.

"Šta će se desiti u budućnosti, ja ne znam, mi ćemo svakodnevno da kontrolišemo, kao što kontrolišemo i mnoge druge, tako i kineske radnje", istakao je Simič i najavio da će se nastaviti kontrola poslovanja i u drugim branšama kao što su, recimo, autobuski i teretni saobraćaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: