Rešenje za Srbijagas za 10 dana

Ministarska enegetike Zorana Mihajlović izjavila da očekuje da za desetak dana bude postignut dogovor o restrukturiranju Srbijagasa.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.11.2013.

12:29

Default images

"Već danas, kao i tokom nedelje, biće održani sastanci o Srbijagasu i za desetak dana očekujem konačan dogovor o finansijskom restrukturiranju, odnosno o reprogramiranju i restrukturiranju kredita i o organizaciji tog javnog preduzeća", rekla je Mihajlović prilikom otbaranja nove trafostanice u Jagodini.

Ministarka je dodala da će konačno biti razrešeno da li je cena gasa socijalna, za koju ona smatra da nije socijalna, i da će Srbijagas konacnco moći da ide napred.

"Trenutno Srbijagas i dalje ide na dole i to nije dobro", ocenila je Mihajlović.

Po njenim rečima, javnost mora da zna da cenu gasa ne odredjuje Ministarstvo energetike već Agencija za energetiku, a pre svega cena tog energenta na berzi.

"Cena gasa od kraja avgusta je potpuno tržišsna i pokriva sve troškove i za to postoje papiri", istakla je Mihajlović.

Kako je dodala, restrukturiranje Srbijagasa ne može da uspori izgradnju gasovoda Juži tok. Naprotiv, bolji Srbijagas sasvim sigurno može da plaća svoje obaveze i da idemo brže u Južni tok", rekla je ministarka eneregetike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: