Italijani se "plaše" Jagodinaca

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma kaže da bi Italija mogla jagodinskoj delegaciji zabraniti ulazak u zemlju jer joj uzima investitore.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 20.06.2013.

10:07

Default images

"Neki nam prigovaraju da nas ne primaju najviši prestavnici vlasti, a i kako bi, ko voli da mu iz zemlje, u ovoj ekonomskoj krizi, uzima i odvlači investitore, a mi to radimo Italiji", rekao je Marković koji se nalazi na čelu privredne delegacije u poseti Rimu.

Primera radi u Jagodini, Italijanska kompanija "Andrea Confesione" izgradila je fabriku cerada za automobile visoke klase i pustila u proizvodnju u martu, 22. juna temeljni kamen za izgradnju fabrike automobilskih sedišta položiće Kompanija "Aunde", u avgustu Kompanija "Vibak" za proizvodnju selotejp traka i pakovanje brze hrane.

Dogovorena je izgranja Fabrika sire italijanske kompanije, a Italijani su dogovorili i ozbiljnu saradnju sa Jagodinskom pivarom, dodao je Marković.

Marković je ponudio zameniku ministra ekonomije Italije Karlu Kelendi da Rim u Jagodini otvori kancelaruju koja bi bila u službi ekonomije dve zemlje.

"Uz kancelariju nudimo vam besplatan stan i auto za menadžera koji bi radio u kanecelariji, telefon... Nudimo vam i stipendije za tri studenta koji žele da studiraju neki od fakulteta u Jagodini", rekao je Marković.

Marković je, takođe, pozvao Kelendija da sa 30 privrednika Rima, koje odabere, u novembru dođe tri dana u posetu Srbiji i Jagodini.

Sastanku Markovića i Kelendija prisustovao je i direktor za ekonomski razvoj u Ministarstvu ekonomije Italije Pjetro Celi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: