Šta koči investitore u Srbiji

Vlada Srbije opredeljana je da podrži proinvesticioni model i u prvih 100 dana preduzela je niz važnih mera za povećanje atraktivnosti Srbije za ulaganja.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 28.11.2012.

10:11

Default images

Predsednik Stalne konferencije gradova i opština Saša Paunović rekao je da u nekim opštinama problem predstavlja nedostatak radne snage i infrastrukture. On kao drugi veliki problem navodi i to što se strani investicioni menadžment sve više seli u Beograd, što nanosi štetu lokalnoj samoupravi u kojoj preduzeća posluju.

Direktor Kancelarije Svetske banke u Srbiji Lu Brefor kaže da je jedan od glavnih problema sa kojima se suočavaju investitori dug period za dobijanje građevinskih dozvola u opštinama. On dodaje da neke opštine rade bolje od drugih i da postoji dosta ograničavajućih okolnosti, ali da mnogo toga ipak može da se učini na lokalnom nivou - u opštinama.

Cilj vlade je da se u narednom periodu što više investitora privuče i u oblasti turizma, kao i da se ulaže u ljudske resurse. Svi se slažu u jednom - Srbija je i dalje atraktivna lokacija za investitore koji tu vide šansu za zapošljavanje, ostvarenje profita i konkurentnih proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: