Srbija

Četvrtak, 19.04.2012.

10:01

Hrvati u Srbiji traže 300 anketara

Radnici koje će hrvatska firma Commodum vita zaposliti u Beogradu neće se baviti telefonskom prodajom, već direktinim marketingom, piše Alo.

Izvor: B92, Alo

Default images

Kako navode iz te firme, koja je raspisala konkurs za zapošljavanje 300 radnika u Srbiji, direktni marketing će se ogledati u anketiranju građana u vezi sa određenim proizvodima.

Iz te hrvatske firme su i demantovali da je njen vlasnik Igor Podolšak u Hrvatskoj tražen zbog dugova, kao i zbog većeg broja prevarenih radnika i građana kroz telefonsku prodaju. Kako navode, hrvatski državni organi ne tragaju za Podolšakom, kao i da je on tužio i na sudu dobio hrvatsku štampu koja je objavljivala tekstove o njegovim navodnim prevarama.

U ovoj firmi su potvrdili da je Podolšakovo hrvatsko preduzeće „HORA“ u stečaju, ali „sa reprogramom, jer su joj potraživanja veća od dugovanja“.

Dodaju i da je ta firma članica međunarodne korporacije „IBC Internešenal“, koja je registrovana 1986. u Dubaiju kao of-šor firma i koja posluje u 14 zemalja Evrope. Internet prezentacija ove firme, inače vrlo štura, dostupna je samo na srpskom i hrvatskom jeziku.

Iz Commodum vita takođe ističu da je hrvatskim medijima neistine o Podolšaku plasirao „izvor“ iz Regionalnog industrijskog sindikata (RIS) iz Varaždina, koji nikada nije otkriven jer se navodno predstavnicima tog sindikata nije moglo ući u trag.

Predsednik ovog sindikata Siniša Miličić, koji se javio na prvi telefonski poziv novinara, međutim, tvrdi da su sve izrečene pritužbe radnika „HORE“ o Podolšakovim mutnim radnjama tačne, što je potvrđeno i izveštajem stečajnog upravnika te firme.

"Radnici koje je Podolšak zakinuo za plate su u decembru prošle godine podneli krivičnu prijavu protiv poslodavca i mislim da je u toku policijska istraga. Zapošljava radnike koje ne plaća, a koji pozivaju građane i naplaćuju im dostavu za isporučene kineske parfeme. Sve se radi u kešu i teško je ući tome u trag, nije bilo prometa na računu firme. Kad sve propadne, ide se na drugo tržište", rekao je Miličić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Svet

EU dala zeleno svetlo Nemačkoj

Evropska unija je dozvolila Nemačkoj da subvencioniše delove teretne železnice sa 1,7 milijardi evra. Komisija EU odobrila je isplate u utorak u Briselu.

16:21

21.5.2024.

1 d

Podeli: