Srbija

Utorak, 13.03.2012.

08:47

Otišao Ju ES Stil, stiže rafinerija

Skupština grada Smedereva odlučila je da Kompaniji Komiko oil da u zakup zemljište za izgradnju rafinerije, za nešto manje od šest miliona evra.

Izvor: Tanjug

Default images

Skupština grada Smedereva prihvatila je inovirani tekst ugovora o davanju zemljišta u zakup radi izgradnje rafinerije u ovom gradu po kome će kompanija "Komiko oil" dobiti pravo zakupa na 99 godina za 652 miliona dinara.

Neizgrađeno i neuređeno građevinsko zemljište je površine 113 hektara, 12 ari i 16 kvadratnih metara.

Komiko oil bi trebalo da na tom zemljištu izgradi rafineriju za preradu sirove nafte i proizvodnju kvalitetnih naftnih proizvoda, predviđeno je izmenjenim tekstom ugovora.

Taj tekst ugovora o zakupu zemljišta u industrijskoj zoni, oko koje već tri i po godine lome koplja vlast i opozicija, noćas su usvojili odbornici lokalnog parlamenta.

Na januarskom zasedanju, odbornici nisu dali saglasnost na prethodni predlog ugovora o davanju zemljišta u zakup za izgradnju rafinerije, zbog protivljenja opozicije i nesaglasja unutar vladajuće većine.

U medjuvremenu je u direktnim pregovorima vlasti i investitora postignuta saglasnost oko izmene 60 odsto članova prvobitnog ugovora.

Sve se to dogadilo posle odlaska američkog Ju ES Stila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: