Đilas: Beograd nije ni bio dužan

Gradonačelnik prestonice Dragan Đilas izjavio je da je Beograd "danas izbrisan sa spiska poreskih dužnika na kome se neosnovano našao".

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 10.01.2012.

16:44

Default images

"Još u aprilu prosle godine dostavili smo rešenje koje je na osnovu presude Vrhovnog suda 2007. godine izdalo Ministarstvo finansija", precizirao je Đilas.

Gradonačelnik Beograda je naglasio da ni jednog trenutka od objavljivanja liste poreskih dužnika nije tražio bilo čiju odgovornost zbog činjenice da je trebalo da prođe četiri godine da se ovaj propust otkloni.

"Samo sam tražio da se ispravi greška koje su svi bili svesni. S obzirom na jučerašnje izjave direktora poreske uprave očekujem da se u najkraćem roku oglasi, izvini i zvanično potvrdi da smo bili u pravu", naveo je Đilas i dodao da će u suprotnom kao gradonačelnik Beograda biti primoran da zatraži njegovu i smenu svih odgovornih.

Poreska uprava Srbije objavila je u petak, 6. januara, na svom sajtu spisak najvećih poreskih dužnika, a danas je saopštila da grad Beograd nema poreskih dugovanja prema javnim prihodima koje administrira Poreska uprava Srbije.

"Na osnovu izvršene provere dokumentacije koju je priložila Gradska uprava Beograd, obaveštavamo da Grad Beograd nema poreskih dugovanja prema javnim prihodima koje administrira Poreska uprava Srbije", navedeno je u saopštenju koje je dostavilo Odeljenje za komunikaciju Poreske uprave Srbije.

Direktor Poreske uprave Ministarstva finansija Dragutin Radosavljević izvinio se Upravi grada Beograda zbog, kako je naveo, greške u kojoj se Beograd našao na spisku najvećih dužnika.

"Priznajemo grešku i tu grešku smo ispravili. Upućujem ovom prilikom izvinjenje gradskoj upravi", rekao je Radosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: