Zrenjanin: Grejanje skuplje za 8%

Javno komunalno preduzće "Gradska toplana" u Zrenjaninu povećaće od 1. decembra za osam odsto cene grejanja stambenog i poslovnog prostora.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.11.2011.

14:47

Default images

Direktor "Gradske toplane" Vladimir Tešić je rekao da je razlog za korekciju cena daljinskog grejanja povećanje cene gasa za 15 odsto.

Tešić je precizirao da će povećanje za individualne korisnike iznositi oko pet dinara po kvadratnom metru, tako da će nova cena biti 74,97 dinara po kvadratnom metru. Grejanje ustanova obrazovanja će poskupeti za 17 odsto.

Zamenik gradonačelnika i član Gradskog veća Goran Kaurić rekao je rekao da je poskljupljenje grejanja odobreno zbog toga što je gas poskupeo, ali je dodao da je Gradski veće odobrilo znatno manja povećanja od traženih.

On istakao da nije bili prihlvatljivo predloženo poskupljenje od 10 odsto za firme, 15 odsto za građanje i 22 odsto za budžetske ustanove.

"Mi smo znatno umanjili korigovanje cena, ali će i predloženo poskupljenje sigurno dovesti do gubitaka u Gradskoj toplani. Grad Zrenjanin spreman je da snosi deo tih troškova", rekao je Kaurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: