Galeb grupa otpustila 10% radnika

Predsednik kompanije "Galeb Group" Radoslav Veselinović kaže da je ta grupacija od početka godine morala da otpusti oko deset odsto zaposlenih.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 19.11.2011.

12:30

Default images

"Morali smo da smanjimo broj radnika u našim fabrikama zbog toga što nismo imali obrtnih sredstava za proizvodnju, pa nismo mogli da obezbedimo kvalitetan proces proizvodnje", istakao je Veselinović.

On je naveo da se celokupna privreda Srbije nalazi u teškoj situaciji, visoka je nelikvidnost i kasni se sa plaćanjima.

Veselinović je izrazio očekivanje da će propisi koje država planira da donese, a odnose se na ograničenje rokova plaćanja i za javna preduzeća dati odredjene efekte, odnosno smanjiti stepen zaduženosti u privredi.
''Pogotovo je važno da se u obavezu vraćanja dugova u odredjenom roku uključe i javna preduzeća, kao i trgovine, jer ako ubrzamo plaćanja jedni prema drugima možemo da malo ubrzamo i tokove novca, samim tim i proizvodnju'', tvrdi Veselinović.

On je kao primer naveo da odredjena javna preduzeća duguju više od godinu dana kompanijama koje posluju u okviru "Galeb grupe" .

Reč je o značajnim sumama novca koje opterećuju njihovo poslovanje.

"Ostajemo bez repromaterijala za proizvodnju i nismo u mogućnosti više da ih snabdevamo", rekao je Veselinović.

U takvoj situaciji, privrednici nemaju izbora - ili će da se zaduže ili će da smanje proizvodnju.

"Ali, s obzirom na to da su kamate velike, onda mora da trpi i proizvodnja. Privrednici se trude da se manje zadužuju, osim ako ne moraju", naglasio je Veselinović.

On je istakao da "Galeb grupa" redovno izmiruje obaveze prema državi i uplaćuje doprinose, dok činjenicu da postoje firme koje mogu da ne plaćaju doprinose tumači kao ''dvostruke aršine''.

"Redovno uplaćujem doprinose i nije mi jasno koje su to firme koje mogu toliko dugo ne plaćaju i ko toleriše neplaćanje doprinosa'', zapitao je predsednik kompanije ''Galeb group'' dodajući da bi u firme te Grupe ukoliko ne bi platili doprinose došli inspekcijski organi i naplatili kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: