Srbija dobila i Agenciju za luke

Vlada Srbije osnovala je Agenciju za upravljanje lukama koja će određivati lučke tarife i baviti se drugim regulatornim, razvojnim i stručnim pitanjima.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.09.2011.

13:34

Default images

Kako se precizira u odluci o osnivanju, Agencija će donositi i planove za izgradnju i razvoj luka i pristaništa koji će biti u obliku razvojne studije sa procenom finansijskog i ekonomskog efekta, objavljeno je u novom Službenom glasniku Srbije, objavljeno je u Službenom glasniku.

Navodi se da će Agencija za upravljanje lukama predlagati vladi koje su luke ili delovi luka određeni za međunarodni saobraćaj, a koje za domaći saobraćaj.

To vladini telo će, kako se dodaje, podsticati medjulučku i unutrašnju lučku konkurenciju i raditi na sprečavanju monopola u luci, odnosno pristaništu.

Baviće se i zaštitom lučkog područja i akvatorija od zagađenja, navodi se u Odluci Vlade Srbije o osnivaju Agencije za upravljanje lukama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: