Prvi korak za dolazak PayPal-a

Grupa IT preduzetnika predložila je Vladi listu koraka neophodnih da bi elektronske transakcije poput Paypala i poslovanje na Internetu bili regulisani zakonom.

Srbija

Izvor: Blic, Trojka.rs

Petak, 01.07.2011.

00:09

Default images

Zoran Torbica, Istok Pavlović, Dušan Dželebžić, Žarko Ptiček, Viktor Marković, Marko Dražić, Branko Đurković, Veselin Jevrosimović sastali su se sa ministrom Oliverom Dulićem, zamenikom ministra finansija Dušanom Nikezićem i Stefanom Lazarevićem kako bi se nešto uradilo po ovom pitanju.

Zakonske prepreke u vidu zastarelih regulativa su jedna od najvećih problema sa kojima se ljudi koji u Srbiji žive od Interneta suočavaju kada pokušaju da svoje poslovanje prevedu u potpuno legalne vode. Srpska Internet zajednica već godinama pokušava to da promeni, navodi sajt Trojka.rs.

U ovom paketu predloženih izmena zakona, biće između ostalog rešeni i problemi poput carine koja trenutno potpuno destimuliše razvoj izvoza putem Interneta, kao i definisanje termina poput virtuelnih računa kao što je PayPal, što bi trebalo da omogući građanima da ih koriste bez bojazni da rade nešto mimo zakona.

Osim toga, izmenama zakona biće rešeni i problemi glomaznog knjigovodstva koje sprečava razvoj elektronske trgovine, kao i mnogi drugi dosadašnji problemi sa kojima su se sretali domaći Internet preduzetnici i kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: