Maksi na doboš, pare u tržne centre

Prodaja 50 dosto udela u trgovinskom lancu Delta maksi najverovatnije će biti zaključena za 30 dana, kaže direktorka Delta holdinga Jelena Krstović.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 03.02.2011.

12:37

Default images

"Ključni parametri dogovora su definisani i transakcija će najverovatnije biti zaključena u narednih 30 dana", kazala je ona u intervjuu agenciji Blumberg.

Ona, međutim, nije želela da komentarišne navode medija da je najverovatniji kupac belgijska Delez grupa.

Plan je i da se strateškom partneru proda polovina učešća u Delta maksi maloprodajnom lancu, navela je, kako bi se smanjila potreba za zaduživanjem.

"Delta nema problem s finansiranjem za 2012. i 2013, kada će investicije biti raspoložive, ali moramo osigurati finansiranje u 2011, kada je pristup kapitalu i dalje ograničen", kazala je Krstovićeva, koja je i direktorka korporativnih komunikacija Delte. Krstovićeva je navela da je Delta holding u 2010. godini imao rast od 10 odsto, sa uvećanjem godišnjih prihoda na 2,7 milijardi evra, potpomognut rastom maloprodajnog biznisa, uključujući "maksi" trgovine i "tempo" hipermarkete.

"Delta, koja će proslaviti 20 godina postojanja 4. februara, investiraće 140 miliona evra, uključujući 30 miliona evra za pretvaranje Kontinental hotela u Beogradu u hotel sa četiri zvezdice, koji će biti deo grupa Interkonotinetal (InterContinental) i lanca hotela Kraun plaza (Crowne)", kazala je Krstovićeva.

Sledećih 90 miliona evra u 2011, dodala je, namenjeno je za dva šoping mola, u Banjaluci i Beogradu, dok će 20 miliona biti usmereno na širenje voćnjaka i izgradnju staklenika, kako bi se pomogao rast distribucije hrane u Srbiji, Rusiji i ostalim tržištima do 2012. godine.

Krstovićava je navela i da bi Delta mogla da investira više od 400 miliona evra u šoping molove do 2015. godine i dodala da će se kompanija obratiti komercijalnim bankama za sredstva potrebna za širenje.

"U narednih pet godina, Delta planira da izgradi šest šoping molova, od kojih dva u Beogradu i po jedan u Nišu, Novom Sadu, Sarajevu i Banjaluci", rekla je Krstovićeva za Blumberg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: