Jat posluje u skladu sa standardima

Kompanija "Jat ervejz" je saopštila da posluje u skladu sa evropskim standardima i spremno je dočekala primenu sporazuma o otvorenom nebu.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 30.09.2010.

09:14

Default images

Uprkos korišćenju nepotpune flote od sedam do 11 aviona, Jat ervejz je zadržao oko 40 odsto udela putnika na tržištu beogradskog aerodroma, sa kojeg lete 32 aviokompanije.

Ta kompanija ističe da je dosadašnja primena Sporazuma o uspostavljanju zajedničkog vazduhoplovnog područja bio jedna od tema razgovora sa ekspertima Evropske komisije.

U vezi sa bezbednošću, predstavnici Jata su podsetili da srpski nacionalni avioprevoznik spada među prvih 30 svetskih aviokompanija, članica Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj (IATA), koje su dobile prestižni IOSA sertifikat za bezbednost aviosaobraćaja. Stručnjaci Evropske komisije, koji su boravili u radnoj poseti srpskom direktoratu civilnog vazduhoplovstva od 27. do 29. septembra, veoma su zadovoljni napretkom Srbije u sprovođenju Sporazuma o otvorenom nebu (ESAA), saopštio je Direktorat civilnog vazduhoplostva Srbije.

Detalji o rezultatima pete posete delegacije Evropske komisije za vazdušni saobraćaj povodom primene sporazuma ESAA, koji je popularno nazvan "Otvoreno nebo", biće izneti u zvaničnom izveštaju koji će krajem oktobra dostaviti Srbiji.

Srbija je ESAA sporazum potpisala 29.juna 2006.godine sa Evropskom unijom, zemljama Zapadnog Balkana, Islandom i Norveškom, a srpski parlament ga je ratifikovao 13. maja 2009. godine.

U delegaciji Evropske komisije bili su predstavnici Generalnog direktorata za transport Danijel Edvards i Kristina Vartsos, ekspert za vazduhoplovnu regulativu Frederik Sorensen, ekspert za sigurnost vazdušnog saobraćaja Henrik Krasovski, ekspert za bezbednost
aviosaobraćaja Johan Van Der Bruk, ekspert za ATM Žan Mark Garo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: