Pozitivan bilans "MK Grupe" u 2009.

"MK Grupa" je uspela da i ove godine u svim svojim poslovnim subjektima održi pozitivan bilans, kaže predsednik tog poslovnog sistema Miodrag Kostić.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 18.12.2009.

08:40

Default images

"Mi smo pre više od godinu dana, neposredno pre početka svetske ekonomske krize, uspeli da pod povoljnim uslovima refinansiramo većinu naših kredita i zahvaljujući tome nemamo problema s likvidnošću", istakao je Kostić.

Napominjući da je najveći problem "MK Grupe" naplata potraživanja, odnosno nevolje koje s likvidnošću imaju njeni poslovni partneri, on je naglasio da su se zbog toga u toj kompaniji opredelili za "veoma konzervativnu politiku naplate potraživanja".

Kostić je rekao da u novoj godini strategija "MK Grupe" neće biti usmerena ka povećanju obima poslovanja i rastu, nego isključivo prema zadržavanju postojećeg stanja.

"I dalje ćemo raditi na podizanju efikasnosti čitavog sistema, optimizaciji modela poslovanja i čuvanju unutrašnjih rezervi kako bismo iz krize izašli neokrnjeni", istakao je on naglasivši da je to posebno važno ako se ima u vidu buduće članstvo Srbije u Evropskoj uniji.

"U EU će nas pitati samo da li smo konkurentni, a ne iz koje zemlje dolazimo", kazao je Kostić i podsetio da su uslovi poslovanja na evropskom tržištu daleko oštriji, a konkurencija mnogo veća.

"Reč je o tržištu koje broji više od 500 miliona ljudi i jedino pitanje biće koliko ste efikasni da prodate svoj proizvod. To će biti izazov za čitavu domaću privredu, a mi u 'MK Grupi' se uveliko pripremamo za taj trenutak", naglasio je Kostić.

Ta grupa u sastavu ima više od 30 kompanija i ostvaruje ukupan godišnji prihod veći od 500 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: