Švedska pomoć RTB-u za kredit

Ambasador Švedske u Srbiji Nils Krister Bringeus je sa poslovodstvom kompanije RTB Bor razgovarao o budućoj saradnji kroz kreditiranje rudarske opreme.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2009.

08:31

Default images

Rudarsko-topioničarskom basenu (RTB) Bor je predstavljeno devet švedskih vodećih kompanija iz oblasti rudarstva, a ambasador Švedske je rekao da će se založiti da vlada te zemlje pomogne prilikom dodele kredita RTB-u za nabavku opreme kojom će se modernizvati borsko rudarstvo.

"Postoji veliko interesovanje švedske vlade da pomogne u kreditiranju za kupovinu opreme, a ponudili smo da ključna stavka za Srbiju bude ekologija", kazao je Bringeus.

Prema njegovim rečima, Švedska ima interes da bude prisutna u Srbiji, a to znači i u RTB-u, sa kojim neke kompanije iz te zemlje saradjuju već 30 godina.

Generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski, izjavio je da je u planu uzimanje robnog kredita većeg od 40 miliona dolara za nabavku opreme, i da je u Vladi dobio uveravanja da će država stati kao garant tog kredita.

On je dodao da će konkretni razgovori o toj temi početi naredne sedmice, i da će nova oprema doprineti znatno efikasnijem radu borskih rudnika i metalurških postrojenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: